Facebook FAQ


Din guide till facebook

Profil i facebook

Steg 3 - facebookguiden

Här kikar vi på de möjligheter som du har med din profil.

 

Din Profil på facebook

Du når profilen i facebook via menyn längst upp.
Profilen används som ett sätt för dig att berätta mer om dig själv för dina vänner men är också för att facebook att kunna föreslå vänner och för att kunna rikta annonser så att de passar dig bättre.

Du väljer helt och hållet själv hur mycket och vad du ska berätta om dig själv.

När du väljer profil får du upp en sida där fliken information är förvald. För att kunna göra ändringar i din profil väljer du nu "redigera information" vid symbolen som visar en penna.

Nu ser du flera rubriker på sidan. Din profil på facebook består av olika delar och den första delen väljs automatisk (du kan klicka på respektive rubrik för att komma åt inställningar för de specifika delarna.

Allmän information

Här kan du fylla i mer allmänna uppgifter om dig själv. T.ex. hemstad, relationsstatus, om du är intresserad av män eller kvinnor och om du letar efter t.ex. dejting, vänskap eller nätverkande. Du kan även ange politisk uppfattning och religion.
När du är nöjd klickar du på spara ändringar.

Personlig information

Här fyller du i saker du gillar att göra, intressen, favoritmusik, favoritfilmer mm.

Kontaktinformation

Här kan du ange vad du vill kalla dig om du använder IM (Instant Messages, t.ex. windows live mfl) men också traditionella kontaktuppgifter.

Utbildning och arbete

Här kan du ange vilka skolor du gått i och vilka år men också vilka arbetsgivare du har eller har haft, befattning mm.

Eftersom det går att söka vänner på facebook utifrån skolor och arbetsplatser som medlemmar har studerat eller arbetat på är det bra att fylla i uppgiftern om du vill att det ska vara lättare för andra att hitta dig.

Foton

Använd fliken foton för att ladda upp en bild på dig själv. Använd en bild där det går att känna igen dig så är det lättare för de som vill bli vän med dig att veta att du verkligen är du.

 

Så där, nu är det äntligen dags att skaffa vänner på facebook »

 

Vill du veta mer?

Hittar du inte svaren på de frågor du har om facebook kan du läsa vad andra frågat och även ställa egna frågor under frågor och svar.

facebook, frågor och svar (FAQ) »

Tips & Råd

Vill du veta mer om vad du bör tänka på när det gäller säkerhet, vett och etikett och vad du bör tänkta när du använder facebook bör du kika närmare på:

facebook - Tips & råd »

Problem att logga in på facebook?

Kommer du inte in på ditt konto? Det är mycket som kan gå snett och ibland gäller det bara att ha is i magen. Länken nedan ger dig en del tips.

facebook login »