Facebook FAQ


Din guide till facebook

Bilder på facebook

Steg 6 - facebookguiden

Här beskriver vi översiktligt hur det fungerar med bilder på facebook och hur du gör för att tagga bilder.

 

Bilder och foton på facebook

På din sida till vänster hittar du en lite ikon för bilder.
Där kan du se de bilder som du och dina vänners lagt upp på facebbok. Du kan välja mellan att ladda upp enstaka bilder (eller att skapa ett fotoalbum om du vill lägga upp flera bilder med samma tema).


För att kunna lägga upp bilder måste du godkänna och ladda ner en applikation från facebook.

Hur du går tillväga med bilder är ganska självförklarande så jag går inte djupare in på det här (men jag kan förvarna om att det ibland inte fungerar att ladda upp bilder).

Tagga bilder på facebook

När du träffar på bilder på facebook kan du "tagga" dem (du hittar funktionen en bit ner till höger om bilden).Du klickar sedan på bilden och kan skriva in ett namn eller välja någon bland dina kompisar. Den som lagt upp bilden kan styra om de vill godkänna taggarna. När någon seda tittar på bilden kan de sedan se namnet på personen. Bilden kan ävne användas av applikationer som kan matcha bilderna med medlemmar.

OBS!
Tänk på att vara lite återhållsam med bilder på personer. Fråga helst innan du lägger upp dem. Nu gäller inte PUL (perosnuppgiftslagen) på facebook eftersom tjänsten inte ligger i Sverige men enligt PUL är det inte tillåtet att lägga upp bilder där man kan identifiera personer utan att man fått deras uttryckliga medgivande.

Att tagga bilder innebär också att det går att koppla en bild till en person vilket också kan vara inkräktande på integriteten.

 

Steg 7 handlar om applikationer på facebook »

 

Vill du veta mer?

Hittar du inte svaren på de frågor du har om facebook kan du läsa vad andra frågat och även ställa egna frågor under frågor och svar.

facebook, frågor och svar (FAQ) »

Tips & Råd

Vill du veta mer om vad du bör tänka på när det gäller säkerhet, vett och etikett och vad du bör tänkta när du använder facebook bör du kika närmare på:

facebook - Tips & råd »

Men vad är facebook?

Undrar du över vad facebook egentligen är och vad det används till så finns det en kort sammanfattning här:

Vad är facebook »