Facebook FAQ


Din guide till facebook

Grupper på facebook

Steg 5 - facebookguiden

Här beskriver vi kort hur grupper fungerar på facebook.

 

Grupper

Grupper är ett sätt för folk att samlas runt ett gemensamt ämne. Alla som är medlemmar kan skriva inlägg och även lägga upp bilder.

Längst ner i facebook finns det en menyrad och symbolen som visar siluetten av två figurer är länken till profiler och den använder du för att komma åt grupper.


Du kan söka efter grupper och du kan även se de grupper som dina vänner är med i och förstås de grupper du själv är med i.

Även om du inte gått med i en grupp så kan du läsa vad deltagarna har skrivit men för att själva kunna delta i diskussionen måste du bli medlem.

Hur du gör för att gå med i en grupp och skriva inlägg mm. är ganska självförklarande så jag går inte in djupare på det.

 

Grupper används på många sätt. Det kan gälla att vädra politiska åsikter eller bara vara med i en grupp om sin egen hemstad eller som hyllning till din favoritartist. Många skapar grupper för att skapa opinion eller markera sin ställning i en fråga t.ex. "Gruppen för oss som vill stoppa våldet" och många av de senare grupperna är det sällan så mycket aktivitet i utan det är med som att skriva på en protestlista.

 

Steg 6 handlar om bilder och foton på facebook »

 

Vill du veta mer?

Hittar du inte svaren på de frågor du har om facebook kan du läsa vad andra frågat och även ställa egna frågor under frågor och svar.

facebook, frågor och svar (FAQ) »

Facebook login

I bland krånglar det när du ska logga in på Facebook. Här får du några tips som kan hjälpa dig.

facebook login »

Radera facebookontont?

Har du tröttnat på facebook och vill avsluta ditt konto?


Ta bort facebook »