Facebook FAQ


Din guide till facebook

Applikationer på facebook

Steg 7 - facebookguiden

Här ges en kort sammanfattning över vad applikationer på facebook egentligen är.

 

Applikationer

Applikationer på facebook är olika små underhållande program som du kan använda. Del flesta appliaktionerna handlar om ren underhållning medan några är mer nyttobaserade.

Typiska applikationer är olika varianter på frågesporter, några baseras på kunskaper t.ex. där man får se bilder på skådespelare och ska svara rätt på vem bilden föreställer medan andra handlar om att svara på frågor för att se vilken typ av person man är.

Det finns olika former av spel, möjlighet att skicka vykort till dina vänner mm.

Andra applikationer kan utöka funktionerna i facebook eller underlätta om du vill dejta eller köpa och sälja saker. Kort sagt, det finns applikationer för de mesta.

Många av applikationerna som du använder hamnar på din facebooksida. Har du t.ex. spelat ett spel eller deltagit i en frågesport kan andra ofta se resultatet.


Applikationerna når du längst ner på sidan till vänster i facebook. Klicka på länken och välj sedan "Bläddra bland applikationer" så listas alla applikationer som finns tillgängliga. Du ser hur många som använder appliakitonen och även om någon av dina facebookvänner använt applikationen.
Till höger hittar du även en lista med kateogorier så det är lättare att hitta applikationer som passar dig.

 

Säkerhet

Applikationerna görs av tredje part, dvs. det är inte facebook som skapar dem. Eftersom i princip vem som helst (med rätt kunskaper) kan skapa applikationer så är det inte alla som är seriösa och de kan t.ex. innehålla virus. Vilka applikationer som är säkra kan vara svårt att veta men titta på hur många som använder dem så kan det vara en ledtråd.

Dyker det upp en ny applikaton på facebook kanske inte du ska vara den första att prova på den..

 

 

Steg 8 handlar om fler funktioner på facebook »

 

Vill du veta mer?

Hittar du inte svaren på de frågor du har om facebook kan du läsa vad andra frågat och även ställa egna frågor under frågor och svar.

facebook, frågor och svar (FAQ) »

Tips & Råd

Vill du veta mer om vad du bör tänka på när det gäller säkerhet, vett och etikett och vad du bör tänkta när du använder facebook bör du kika närmare på:

facebook - Tips & råd »

Men vad är facebook?

Undrar du över vad facebook egentligen är och vad det används till så finns det en kort sammanfattning här:

Vad är facebook »