Facebook FAQ


Din guide till facebook

Fler funktioner på facebook

Steg 8 - facebookguiden

En kort sammanställning över de övriga funktionerna som finns på facebook.

 

Fler funktioner

Den här sammanställningen med funktionerna är kortfattad och är mest till för att du ska känna till dem. De flesta är enkla att förstås sig på och nu är det upp till dig att utforska hur de fungerar!

Facebook utvecklas ständigt och det tillkommer nya saker och gamla förändras. Som användare måste man våga prova på saker och lära sig själv för att kunna utnyttja dem fullt ut.

 

Länkar på facebook

Länkar hittar du i menyn till vänster. Den använder du om du vill skapa länka eller ladda upp bilder och filmer mm. när du skriver på din anslagstavla.

 

Evenemang

Du kan bli inbjuden till evenemang av vänner eller om du tillhör någon grupp. Du kan se evenemang som dina vänner är med på och du kan även se dina vänners födelsedagar.
Du hittar funktionen nere till vänster (ser ut som en almanacka).


Superpoke

Med Superpoke får du massor med roliga och knäppa funktioner som du kan skicka till dina facebookvänner, allt illustrerat med teknade figurer mm. Det kan vara elaka saker som att spruta eld på någon eller snälla saker som att skicka en kram. Det finns en Superpoke för nästan allt. Det är bara att botanisera och testa på. Superpoke hittar du i menyn nertill till vänster, ikonen ser ut som ett litet finger.

 

Likeness

En funktioner där du svara på frågor för att matcha mot andra för att se hur lika ni är. Finns längst ner till vänster i facebook (en röd och en blå figur).

 

Inloggade vänner

Till höger nedtill i menyn kan du se hur många av dina vänner som för tillfället är inloggade på facebook.
Klicka på Inloggade vänner och du får upp en lista på vännerna och du kan då chatta med dom.


Händelser

Nere till höger hittar du även funktioner för att se dina händelser på facebook. Dels vad du och dina vänner gjort men också en del annat (mycket reklam).

 

Chat

Allra längs ner till höger hittar du chatten och du vill prata i realtid med dina vänner.

 

Som användare av facebook kommer du säkert själv att upptäcka fler saker som finns att göra. Tveka inte att testa dig fram. Det är så man lär sig!

 

Nu är du förhoppningsvis redo att själva börja använda facebook men innan du gör det så kan det vara bra att kika igenom: facebook, tips och råd »

Annars surfar du vidare till deras webbplats (länken öppnas i ett nytt fönster):

www.facebook.com

LYCKA TILL MED FACEBOOK!

 

Problem med inloggning?

Om du har svårt att logga in på facebook kan du kanske få tips på den här sidan:

Facebook login »

Tips & Råd

Vill du veta mer om vad du bör tänka på när det gäller säkerhet, vett och etikett och vad du bör tänkta när du använder facebook bör du kika närmare på:

facebook - Tips & råd »

Men vad är facebook?

Undrar du över vad facebook egentligen är och vad det används till så finns det en kort sammanfattning här:

Vad är facebook »