Facebook FAQ


Din guide till facebook

Säkerhet & integritet på facebook

Facebook har anklagats för att inte vara tillräckligt säkert och för att inskränka den personliga integriteten. Om du är medveten om riskerna när du använder facebook behöver du inte vara orolig.

 

Använd ett unikt lösenord

Om du använder samma lösenord på flera webbplatser och någon av de webbplatserna skulle bli hackad (dvs. att någon obehörig kommer över dina kontouppgifter) eller om de kommer ut på något annat sätt, kan de snabbt spridas till oseriösa personer. De kan sedan använda uppgifterna för att ta sig in på andra ställen där använder samma uppgifter.

Så för säkerhets skull. Använd olika lösenord på olika webbplatser och använd inte lösenord som är alltför enkla att gissa sig till.

Helst minst 8 tecken där du blandar stora och små lösenord, siffror och andra tecken.

Jag vet, det är jobbigt, men det kan vara värt besväret.

 

Utgå från att dina kontouppgifter kan läcka ut

Det finns redan exempel på hackare som kommit över kontouppgifter från facebook. Risken är kanske inte överhängande att just du ska råka illa ut men det är säkrast att utgå från det. Använd alltså inte facebook för sådant som du absolut vill hålla hemligt.

Det du lägger upp på facebook kan spridas

Även om ingen tar över ditt konto, kan du inte heller vara helt säker på att allt du gör på facebook förblir hemligt. Bilder som du lägger upp kan t.ex. gå att hitta när någon söker på Google och det är ju inget som hindrar en vän till dig att sprida sådant du skrivit.

Mer information om säkerhet på facebook »

Mer information om sekretess på facebook »

 

Frågor och svar om facebook

Om du har letat igenom hela webbplatsen och fortfarande inte kan hitta svaret på din fråga kan du kika under:

facebook FAQ »

Problem att logga in på facebook?

Det är mycket som kan gå fel när du ska logga in på facebook. Här finns det en enkel guide som du kan följa:

Inloggningsproblem på facebook »

Nybörjare på facebook?

Har du inte skaffat ett konto redan och vill få veta mer om hur det fungerar och vad man bör tänka på när det gäller de olika möjligheterna ska du läsa guiden:

facebook nybörjarguide »